FÄRG AV KALK & KRITA
I sina kalk- och kritfärger har Autentico på ett helt fantastiskt sätt sammanflätat de historiskt åtråvärda egenskaperna med de nya moderna teknikerna. Resultatet är ett brett sortiment bestående av miljövänliga och hållbara färger för både hem, trädgård och offentliga miljöer. 

♦  Innehåller upp till drygt 35% kalk
♦  Mycket god vidhäftningsförmåga och fäster på de flesta underlag 
♦  Högt pigmenterad med god täckförmåga
♦  Dryg, krämig och lättmålad 
♦  Torr på 30 minuter och övermålningsbar inom 1-2 timmar
♦  Vattenbaserad, miljövänlig och godkänd enligt EU direktiv 2004/42/CE(låga halter/fri från VOC)
♦  EN71 märkt och godkänd till barn och barnleksaker 
♦  A+ märkt av L’emission dans l’air interieur

 

Historien om Autentico började när makarna Eric och Ris Adams lämnade sina heltids jobb i Holland för sälja restaurerade gamla möbler och lampor i London. De blev snart anlitade av det stora modehuset Ralf Lauren och fick i uppdrag att förse butiker runt om i världen med specialdesignade möbler. Kundkretsen ökade därefter snabbt och ur parets svårigheter att hitta färg som mötte deras höga krav och standard föddes idén om att utveckla en egen färg.

Idag är Autentico ett familjeägt företag med produktion- och utställningslokaler i Belgien, Holland och Storbritannien. Grundarna Eric och Ris, har med stor ambition och engagemang investerat många år för att framställa en modern version av kalkfärg och deras produkter sammanflätar på ett helt fantastiskt sätt de historiskt åtråvärda egenskaperna med de nya moderna teknikerna. Med Italiens kalkmålade fasader och stora konstnärer som Michelangelo som inspiration erbjuder de flera typer av krit- och kalkfärger med olika egenskaper.

Med Autenticos färger kan du måla det mesta: Möbler. Väggar, tak, golv och trappor. Köksluckor och bänkskivor. Trädgårdsmöbler och trädgårdsdekorationer. Byggnader, fasader och utomhussnickerier

Med en spektakulär färgpalett och flera suveräna kompletterande produkter som t.ex antik- och metallvaxer, glasyr, hårdvaxoljor, betongspackel, krackeleringsmedium, embossingpasta och bladmetall ges utrymme för ett kreativ
t skapande på alla nivåer. Deras produkter håller mycket hög kvalitet och vänder sig till vänder den professionella målaren och konstnären lika väl som till hemmafixaren och hobbymålaren.

Kalkfärger ligger i tiden och har upplevt ett stort uppsving de senaste åren. Autenticos produkter har slagit igenom stort i Storbritannien och Spanien intresset sprider sig nu snabbt i övriga Europa, USA (Maison Blanche), Mexico och även Australien.

   

AUTENTICOS FÄRGER

Autentico är medlemmar av AECB (the sustainable building association) och framställer miljövänliga äkta krit- och kalkfärger baserade på gamla traditionella recept. De innehåller en mycket hög halt kalk (kalciumkarbonat), Autentico Vintage Chalk Paint innehåller över 35% kalk (krita). Det höga kalkinnehållet ger en distinkt matt yta med ett mjukt och naturligt utseende. 

Färgerna är högt pigmenterade, vilket innebär att de har god täckförmåga och är färgbeständiga.

Autenticos färger är vattenbaserade och fria från onödiga lösningsmedel och andra skadliga tillsatser. Alla pigment som används är vattenlösliga, miljövänliga och helt fria från VOC. Deras färger är godkända enligt EU direktiv 2004/42/CE, d.v.s de har mycket låga halter VOC. Venice Lime Paint är så gott som helt VOC fri och är ett av de mest miljövänliga alternativen som finns. A+ märkt av L’emission dans l’air interieur. MAL kod 1.1 

Kritfärgerna Vintage, Velvet och Versante är EN71 märkta och därmed godkända till alla typer av barnprodukter som t.ex barnmöbler och leksaker. Den totala mängden upptäckta och analyserade substanser i deras färger uppnår mindre än 10% av den tillåtna mängden, vilket är mycket lite.*

 

AUTENTICO STÅR FÖR
♦ Professionell färg med hög kvalitet
♦ Brett utbud nyanser och tillbehör
♦ Mångsidighet och flexibilitet
♦ Miljövänlighet
♦ Användarvänlighet
♦ Kreativitet


 

Autentico tillverkar ÄKTA krit/och kalkfärger:
♦ Det är ingen emulsion / "vanlig snickerifärg" där man tillsatt krita/kalk.
♦ Det är inte heller en "chalk paint" baserad på bariumsulfat/China clay (ett billigare fyllnadsmedel).
♦ Färgerna innehåller inte PVA lim eller andra syntetiska bindemedel.

Photo @irisalvarez
* The Autentico Paints comply with the latest EN71-3 EU regulation with regard to toy safety. The United Kingdom Accreditation Service ( (UKAS, bureau Veritas) concludes that they comply in full. The amount of found and examined substances is less than 1/10 of the allowed limit and therefore Autentico Paint and Sealer is safe to use on all juvenile products.